O ZBIRKI KAKTEJ

 

 

 

 

 

 

Občina Rogaška Slatina je zasebno zbirko kaktusov g. Zvonka Čoha odkupila leta 2003 z namenom, da jo razstavi, približa ljudem in s tem dopolni turistično ponudbo. Celoten projekt ureditve in prezentacije zbirke kaktusov je Občina Rogaška Slatina izvedla s pomočjo finančnih sredstev, ki jih je pridobila iz sklada INTERREG IIIA, pri projektu pa je sodeloval tudi avstrijski partner Weize Energie – Innovations – Zentrum GMBH, ki je pripravil koncept energijskega upravljanja v steklenjaku.

 

Zbirka obsega veliko število razširjenih vrst kaktusov, predvsem pa je pomembna zaradi redkih vrst, ki jih težko najdemo v zbirkah in so zato neprecenljive. Po strokovni oceni  „Društva prijateljev kaktusov Slovenije”  se nahaja v zbirki več kot 5000 kaktusov in drugih sočnic različne starosti. Zaradi neprimernih prostorov, v katerih se je zbirka nahajala, je Občina Rogaška Slatina zanjo postavila nov steklenjak, kjer je na ogled vsem, tako domačinom kot tudi obiskovalcem Rogaške Slatine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !